Konsistentes Bootstrapping - P & T-Werte 0,000

Frequently asked questions about PLS path modeling.
Post Reply
tzischke
PLS Junior User
Posts: 1
Joined: Sat Jul 06, 2019 10:55 am
Real name and title: B.Sc. Thomas Zischke

Konsistentes Bootstrapping - P & T-Werte 0,000

Post by tzischke » Wed Jul 10, 2019 8:15 am

Hallo Herr Dr. Becker,

bei der Durchführung des Konsistenten Bootstrapping erhalte ich für sämtliche p-Werte einen Wert von 0,000 , die t-Werte im inneren Modell sind ebenfalls 0,000, im äußeren Modell erscheinen nur teilweise t-Werte, die nicht 0,000 sind.

Das Bootstrapping wurde mit 5000 Subsamples, zweiseitig, BIAS-korrigiert und einem Signifikanzniveau von 0,05 durchgeführt.
Die Resultate des PLSc Algorithmus sind in Ordnung.
Im Anhang habe ich 2 Screenshots mit Pfadkoeffizienten und den jeweiligen P/T-Werten beigefügt.

Können Sie diesbezüglich weiterhelfen? Dies ist meine erste Benutzung mit PLS, es scheint sich wohl um einen technischen Aspekt zu handeln.

Vielen Dank
Attachments
Pfadkoeffizienten und P-Werte.PNG
Pfadkoeffizienten und P-Werte.PNG (78.27 KiB) Viewed 114 times
Pfadkoeffizienten und T-Werte.PNG
Pfadkoeffizienten und T-Werte.PNG (78.95 KiB) Viewed 114 times

jmbecker
SmartPLS Developer
Posts: 1032
Joined: Tue Mar 28, 2006 11:09 am
Real name and title: Dr. Jan-Michael Becker

Re: Konsistentes Bootstrapping - P & T-Werte 0,000

Post by jmbecker » Fri Jul 12, 2019 12:17 pm

1) Please send your data and model to our support. They might look at the problem. https://support.smartpls.com

2) Please also read this post: viewtopic.php?f=5&t=25181&p=43515
Dr. Jan-Michael Becker, University of Cologne, SmartPLS Developer
Researchgate: https://www.researchgate.net/profile/Jan_Michael_Becker
GoogleScholar: http://scholar.google.de/citations?user ... AAAJ&hl=de

admin
PLS User
Posts: 20
Joined: Sun Sep 11, 2005 8:09 pm
Real name and title:

Re: Konsistentes Bootstrapping - P & T-Werte 0,000

Post by admin » Tue Jul 16, 2019 7:49 am

Thank you for sending your dataset.
If you look into the results report you would see that there are n/a for all the results. That means they are "not available". In the modelling window this looks somehow strange in terms of p-values being 0 and t-values being also 0.

You will find quite many discussions about this in the forum.
viewtopic.php?f=5&t=16119
viewtopic.php?f=6&t=16253
viewtopic.php?f=5&t=16260
viewtopic.php?f=5&t=3531
viewtopic.php?f=11&t=16127
viewtopic.php?f=3&t=3766

This is also noted in the literature, for example:
Takane, Y., & Hwang, H. (2018). Comparisons among several consistent estimators of structural equation models. Behaviormetrika, 45(1), 157-188.
Administration Team

Post Reply