MICOM lacking values

Frequently asked questions about PLS path modeling.
Post Reply
SjlThion
PLS Junior User
Posts: 2
Joined: Fri Jan 19, 2018 3:08 pm
Real name and title: Stéphane Thion, PhD Student

MICOM lacking values

Post by SjlThion » Fri Jan 19, 2018 3:15 pm

Good afternoon,

I used to meet some problem running PLS procedure (with Smart PLS v3.2.3 on a Mac notebook)
When I run the permutation, in a model with 7 constructs, and a sample of 339 observations, the MICOM step 3 give me the permutation p-values for only 2 out of the 7 constructs (both dependents variables). In some other models I have the same problem with pValue lacking for step 3 (both mean and variance permutation p-values) and also for some of the constructs in step 2.

Can you help me ?

Best regards

S. Thion

jmbecker
SmartPLS Developer
Posts: 821
Joined: Tue Mar 28, 2006 11:09 am
Real name and title: Dr. Jan-Michael Becker

Re: MICOM lacking values

Post by jmbecker » Fri Jan 19, 2018 7:16 pm

First, you should use always the latest version, which is 3.2.7
However, that should not be the problem. You probably use "Hide zero values" and may have actually zero p-values so that they are not reportet. This may happen for example for single indicator constructs at step2.
Dr. Jan-Michael Becker, University of Cologne, SmartPLS Developer
Researchgate: https://www.researchgate.net/profile/Ja ... v=hdr_xprf
GoogleScholar: http://scholar.google.de/citations?user ... AAAJ&hl=de

SjlThion
PLS Junior User
Posts: 2
Joined: Fri Jan 19, 2018 3:08 pm
Real name and title: Stéphane Thion, PhD Student

Re: MICOM lacking values

Post by SjlThion » Tue Jan 23, 2018 2:11 pm

Dear professor Becker,

Thank you for this quick reply !


PS: Unfortunately, I have a MacBookAir and the last time I updated my SmartPLS, I met some problem running it... So I will try an upgrade later, when I will be less busy with my current work...

Post Reply