an error occurred during the activation

Frequently Asked Questions about the SmartPLS software. Please refer to this section first, if you have problems with the software.
Post Reply
raditkalisa
PLS Junior User
Posts: 4
Joined: Wed Jan 25, 2012 6:52 am
Real name and title:

an error occurred during the activation

Post by raditkalisa » Mon Feb 27, 2012 4:39 am

dear all

a have problem at activation code.
i am using proxy and i think the configure is right.

the warning error : an error occurred during the activation

thank all
with love from indonesia

User avatar
Hengkov
PLS Super-Expert
Posts: 1619
Joined: Sun Apr 24, 2011 10:13 am
Real name and title: Hengky Latan
Location: AMQ, Indonesia
Contact:

Post by Hengkov » Mon Feb 27, 2012 9:18 am

Hi, Radit
Click my key => copy your license key => paste in the box license and click finish.
Good luck.
Regards,
Hengky.

raditkalisa
PLS Junior User
Posts: 4
Joined: Wed Jan 25, 2012 6:52 am
Real name and title:

Post by raditkalisa » Wed Feb 29, 2012 8:55 am

Hengkov wrote:Hi, Radit
Click my key => copy your license key => paste in the box license and click finish.
Good luck.
Regards,
Hengky.

thank you for fast respond :D

i have done that
and i get this..
screenshot : http://pjm.its.ac.id/Data/untitled.bmp

any suggestion ..?

User avatar
Hengkov
PLS Super-Expert
Posts: 1619
Joined: Sun Apr 24, 2011 10:13 am
Real name and title: Hengky Latan
Location: AMQ, Indonesia
Contact:

Post by Hengkov » Thu Mar 01, 2012 2:36 am

Hi radit, for activation your internet is connect => No tick mark my internet and my proxy.
You install Winzip or Installer SmartPLS?
I'm suggest you Uninstall program and Install again used installer SmartPLS (Install JRE 1.6) and copy your license key in box license and click finish.
Good Luck
Regards,
Hengky

raditkalisa
PLS Junior User
Posts: 4
Joined: Wed Jan 25, 2012 6:52 am
Real name and title:

Post by raditkalisa » Fri Mar 02, 2012 1:36 am

Hengkov wrote:Hi radit, for activation your internet is connect => No tick mark my internet and my proxy.
You install Winzip or Installer SmartPLS?
I'm suggest you Uninstall program and Install again used installer SmartPLS (Install JRE 1.6) and copy your license key in box license and click finish.
Good Luck
Regards,
Hengky
Thank You Hengkov for some suggest

Now i succeed install with same file but with another connection [no proxy at register key]

my temporary conclusion this app has problem under proxy on my academy.


Thank You http://www.smartpls.de/ :D

User avatar
Hengkov
PLS Super-Expert
Posts: 1619
Joined: Sun Apr 24, 2011 10:13 am
Real name and title: Hengky Latan
Location: AMQ, Indonesia
Contact:

Post by Hengkov » Fri Mar 02, 2012 4:16 am

Ok radit, your welcome.
Regards,
Hengky

Dianahu
PLS Junior User
Posts: 1
Joined: Fri Mar 23, 2012 8:36 pm
Real name and title:

Have the same installation problem

Post by Dianahu » Tue Mar 27, 2012 7:01 pm

Followed the above instruction (installation & pasting my key in box) and got the error message:

"An error occured during the Activation procedure!" uninstalled old copy and repeated the installation twice, no avail.

Internet and Proxy boxes are unchecked.

I'm trying to do this at work, so there is firewall issue and pop-up blocker, if they could be an issue.

Any suggestion?

Diana

User avatar
Hengkov
PLS Super-Expert
Posts: 1619
Joined: Sun Apr 24, 2011 10:13 am
Real name and title: Hengky Latan
Location: AMQ, Indonesia
Contact:

Post by Hengkov » Thu Mar 29, 2012 2:37 am

Hallo Diana,
Please check your license key expired.
License key can used only 3x for install program SmartPLS.
You first instalation this program or more than 3x?

fabi.comp
PLS Junior User
Posts: 1
Joined: Fri Jan 08, 2016 3:31 am
Real name and title: risky hf, S.Si

Re: an error occurred during the activation

Post by fabi.comp » Fri Jan 08, 2016 3:42 am

hi all,
I never experienced a problem like this . The solution is at the time of activation, you must connect with internet.
thx,
(spirit of Indonesia )

Post Reply